Deze kleine familiewijngaard in Saint Fraigne voorziet oorspronkelijk sinds het midden van de jaren zeventig de grotere cognacproducenten in de regio van wijnen van hoge kwaliteit. De boerderij verbouwt zo’n 20 hectare Ugni Blanc-, Colombard- en Folle Blanche-druiven voor hun Eau de Vie. Tegenwoordig wordt het grootste deel van hun productie gebruikt voor hun eigen merk Cognac…Pierre Lecat, genoemd naar de plaatselijke horlogemaker die vroeger in het dorp woonde. De wijnen worden ter plaatse gedistilleerd in hun eigen 40 jaar oude Charentais Alambic en het distillaat wordt vervolgens voor maximaal 20 jaar en langer in Franse eikenhouten vaten te rusten gelegd. De Lecat Cognacs worden gebotteld vanaf 3 jaar tot 23 jaar als VS Instinct, VSOP experience en XO memoire nadat de verschillende vaten zijn gemengd om het onderscheidende karakter te creëren. De Lecat Allure is een limited edition cognac gebotteld uit 2 speciaal hiervoor geselecteerde vaten. Oplage van 1000 flessen per release.