Kintra whisky komt voort uit mijn liefde voor Schotland en Whisky. Als liefhebberij gestart en via “uit de hand gelopen hobby” inmiddels een volwaardig bedrijf dat eigen whiskybottelingen op de markt brengt en proeverijen organiseert op de wijze waarop u dat wilt. 

Kintra Whisky brengt jaarlijks 8 tot 10 exclusieve  bottelingen op de markt. Persoonlijk geselecteerd en speciaal voor Kintra Whisky gebotteld. Onder de naam Kintra Single Cask Collection verkrijgbaar bij groeiend aantal slijterijen.

Proeverijen
kintra whisky organiseert proeverijen op maat. Hoe u de proeverij ook vorm gegeven wilt hebben, alles is bespreekbaar. Locaties, tijdstip, soorten whisky, hapjes etc etc....u maakt uw wensen kenbaar en we doen ons uiterste best om dit zo goed mogelijk waar te maken.

 Of u nu met een paar vrienden of vriendinnen een gezellige avond thuis wilt organiseren of als bedrijf graag een deel van de jaarlijkse teambuildingsdag met het thema “whisky” wilt invullen. Alles is mogelijk.

Naast het concept waarin uw wensen volledig centraal staan worden ook een aantal kant en klare proeverijen aangeboden. Wanneer u een beginnende whiskydrinker bent of wanneer de tijd voor een avondvullend programma ontbreekt is de keus voor 1 van de “standaardproeverijen” aan te bevelen.
 
Workshops
Ook whisky workshops voor horeca-personeel behoren tot de mogelijkheden net als advies over een whiskykaart die prima naast de wijnkaart kan functioneren.

Kintra richt zich primair op Schotse Single Malt Whisky. Dit is uit Schotland afkomstige whisky, zijnde het product van 1 enkele distilleerderij (single), gestookt van gemoute gerst (malt).

Erik Molenaar
Kintra Whisky
Kintra Whisky exclusieve bottelingen en proeverijen op maat

Schotse whisky is een heerlijk complexe drank. Laat u hier echter niet door afschrikken. Na het bijwonen van een proeverij bent u op de hoogte van de verschillende whiskyregio’s en weet u op welke wijze deze zich van elkaar in smaak onderscheiden.


Wij zijn gevestigd in Deventer, maar organiseren desgewenst door heel Nederland whiskyproeverijen, whiskyworkshops en whiskytrainingen voor horecapersoneel.


Erik Molenaar heeft inmiddels zo’n 10 jaar ervaring op het gebied van het organiseren en verzorgen van Nosing and Tasting sessies zodat u verzekerd bent van een leerzame maar vooral leuke avond.